Președintele Republicii Moldova l-a desemnat pe Laurențiu Hadîrcă în calitate de membru al Comitetului Consultativ Independent Anticorupție

Laurențiu Hadîrcă s-a alăturat echipei Comitetului Consultativ Independent Anticorupție (CCIA), fiind desemnat de Președintele Republicii Moldova. Dl Hadîrcă este un jurist cu experiență în domeniul drepturilor omului, reformei legislative, anticorupție, prevenirea conflictelor și afaceri internaționale în Balcani, Europa Centrală și de Est, Caucazul de Sud și Asia Centrală. El are peste 15 ani de experiență juridică, colaborând cu o serie de organizații internaționale, inclusiv OSCE și UE, atât în misiuni pe teren (în R. Moldova, Kosovo/Serbia, Albania), cât și în instituții centrale (la Varșovia și Haga). Laurențiu Hadîrcă are o pregătire juridică și politică impresionantă, cu experiență profesională de zeci de ani, inclusiv în zone afectate de conflict, precum și acreditări academice de la mai multe institute și universități.

În calitatea sa de membru, dl Hadîrcă va contribui la elaborarea rapoartelor axate pe corupția sistemică din instituțiile statului, va monitoriza progresul și eficacitatea eforturilor anticorupție ale actorilor relevanți, va pleda pentru reformele propuse de Comitet la cele mai înalte niveluri de conducere a Republicii Moldova.

Dl Hadîrcă a devenit membru al CCIA după ce co-președinta Alina Radu s-a retras din Comitet, pe 23 august 2021. Aflați mai multe despre membrii CCIA aici.

Articole relevante

Comitetul Consultativ Independent Anticorupție